Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /nfsmnt/hosting2_2/b/9/b9ece0f3-8b62-4a8c-ab76-beaca8d0a86d/kalvaria.org/sub/hu/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258
Hogyan lehet eljutni a Kálváriára?
Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Hogyan lehet eljutni a Kálváriára?

Autóval

A Kálvária látogatását javasoljuk, hogy az infocentrum mellett kezdjék, ahol parkoló is található (Pod Kálváriou utca). Bélabánya vagy Zsarnóca felől érkezve haladjanak a Szentantal felé vezető főúton, majd forduljanak balra a Pod Kálváriou utcába, amely elvezet a Kálvária tövébe. Javasoljuk, hogy tekintsék meg az infocentrumot, ahol parkolókártyát is kaphatnak.

Ha nem bánják, hogy nem fogják látni az egész Kálváriát vagy szeretnének könnyebb utat választani, megközelíthetik a Kálváriát a Hájik utcán keresztül is (első utca balra amint beérnek a városba Bélabánya vagy Zsarnóca felől). A kijelölt parkolóhelyen tudnak parkolni, ahonnan rövid sétával gyalog juthatnak el  a Kálváriához. Az Alsó templomban látható egy kis kiállítás, amely jó idő esetén nyitva van.

A tájékozódást az út mentén álló lámpaoszlopokra szerelt KALVÁRIA” feliratú nyilak segítik!

Gyalog

A Szentháromság térről – a lépcsőkön menjenek fel a Horná ružová utcára, majd innen a Botanická utcára és a Mierová utcához érve forduljanak balra. Ezen haladva a főúthoz érnek, majd innen forduljanak jobbra a Lesnícka utcán és kb. 400 métert haladva térjenek rá a balra elágazó Pod Kalváriou utcára.

A postától – a városközponttal ellentétes irányba indulva haladjanak lefelé és rövid séta után elérik a Mládežnícka utcát, ahol forduljanak balra – haladjanak ezen fölfelé, és a főúthoz érve forduljanak jobbra a Lesnícka utcán, majd kb. 100 métert haladva térjenek rá a balra elágazó Pod Kalváriou utcára.

Az autóbusz állomástól – induljanak el a városközpont felé és nem egészen 100 méter után forduljanak jobbra a Pletiarska utcára. Amint a Pleta omladozó épületénél kettéágazik az út, forduljanak balra és haladjanak fölfelé, míg el nem érik a főutat. Itt forduljanak balra a Športová utcára és haladjanak kb. 300 métert, míg elérik a Pod Kalváriou utcát, ahol jobbra kell fordulniuk.

Részletes térképet ITT találnak.