Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /nfsmnt/hosting2_2/b/9/b9ece0f3-8b62-4a8c-ab76-beaca8d0a86d/kalvaria.org/sub/hu/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 258
Kápolna adoptáció
Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Kápolna adoptáció


Warning: A non-numeric value encountered in /nfsmnt/hosting2_2/b/9/b9ece0f3-8b62-4a8c-ab76-beaca8d0a86d/kalvaria.org/sub/hu/wp-content/plugins/lightbox-gallery/lightbox-gallery.php on line 570

Már a XVIII. században az egyes kápolnák és templomok építését magánszemélyek vagy egyesületek adományából finanszírozták – ilyenek voltak pl. Lotharingiai Ferenc István, Mihály tárói bányatársaság vagy több városi tanácsos. Célunk, hogy hasonló módon bevonjunk családokat, cégeket, településeket, akik az egyes objektumok örökbefogadásával segítik a kálváriáról való gondoskodást.

Az egyes kápolnák különböző műszaki állapotban vannak, azonban a felújítás költsége nagyjából 36 – 47.000 € között van minden esetben. A teljes felújítás több évet vesz igénybe. Azért, hogy a felújítás folyamatos lehessen szükséges minden kápolnának örökbefogadót találnunk. Az adományozóknak önállóan vagy más adományozókkal összefogva van lehetőségük örökbe fogadni kápolnát. A kápolna felújítását támogathatják egyösszegű adománnyal vagy több részletben fizetve.

Egy kápolna felújításánál figyelembe kell venni a tényt, hogy nehezen hozzáférhető terepen kell építési munkákat végezni, ezen kívül az építőanyag szállítása, az építési és bontási hulladék elszállítása is körülményes.

500 €                      műemléki felmérés

1.200-2400 €          szigetelés

8.500 €                   fő párkányzat restaurálása, öntvények (kb. 3000kg!)

3.500 €                   cementvakolat eltávolítása, külső vakolat restaurálása

500 €                      tetőszerkezet cseréje

3.000 €                   párkány és tető zsindelyezése

2.000 €                   villamosítás, megvilágítás

PLUSZ

12.000 €                 fadombormű másolatának elkészítése

5.000-15.000 €      fadombormű eredetijének restaurálása

Ahhoz, hogy valaki örökbefogadó legyen évente min. 1.000 € adomány eljuttatását kell vállalnia a Kálvária Alap részére. Az örökbefogadók automatikusan úgy fognak megjelenni, mint a projekt partnerei. Nevük meg fog jelenni az adott kápolnán, a honlapon és az Alsó templomban lévő kiállításban az adományozók listáján (amennyiben nem ragaszkodnak ahhoz, hogy anonimitásban maradjanak). Minden egyes adományozóval szerződést írunk alá az örökbefogadásról.

A 17. számmal jelölt kápolnának – a Szent Sírnak jelenleg nincs egyetlen örökbefogadója sem.

Ugyan a többi kápolnának van örökbefogadója, azonban a valós felújítási költség meghaladja az egyes adományozók lehetőségeit, így ezek közül is lehet örökbe fogadni.

Hasonló módon fog zajlani az örökbefogadás a Szent Lépcsők, a Felső templom, a Börtön, a Szent Sír és az Alsó templom (a 2008-2017 közötti időszakra a Nadácia VÚB már örökbe fogadta) esetében is. Ezen épületek örökbefogadása esetén az örökbefogadás időkerete és feltételei egyéni megegyezés tárgyát képezik.

A Kálvária Alap fenntartja a jogot, arra hogy az örökbefogadásból származó pénzt a teljes összeg beérkezése után használja föl, hogy így az egyes befektetések egyszerre legyenek megvalósíthatóak. A Kálvária Alap fenntartja a jogot arra is, hogy a befolyt összeg egy részét, max. 20%-át a felújítási projekt során olyan objektumok rekonstruálására használja, amelyeknek egyelőre nincs támogatója és állapotuk miatt feltétlen azonnali beavatkozás szükséges.

Marcelov nakres HUN

Amennyiben szándékukban áll örökbe fogadni valamelyik objektumot, ill. részletes információkhoz szeretnének jutni az örökbefogadást illetően, kérjük, vegyék fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!

A szobor adoptáció és a támogatás egyéb lehetséges formái kategóriákban további információkhoz juthatnak az egyéb támogatási formákat illetően.